Fietshotel Les Deux Vélos

Omgeving

Couserans en Ariège

Fietshotel Les Deux Vélos is geweldig gelegen in de Massat vallei langs een van de vele rivieren in de Couserans. De Haut-Couserans, in omvang 3 keer zo groot als Parijs, ligt midden in het hart van het departement de Ariège, en is onderdeel van de Midi-Pyrenees. Toulouse is anderhalf uur rijden met de auto en daarmee de grootste dichtsbijzijnde stad. Het kanton van Massat is een bergomgeving tussen toppen en rivieren, zomerhutten en traditionele dorpen. De col de Port, col de la Crouzette, col de Saraillé, Port de l’Hers en col de Portel omcirkelen het en fungeren als toegang tot de andere valleien van het departement. Mede daardoor is ook de natuurlijke habitat beschermd gebleven.Vanzelfsprekend hebben we voor u alle informatie over wandelingen, fiets- en toertochten op kaarten en mappen. Als u vragen heeft over de omgeving bel of mail dan gerust met Les Deux Vélos.Naast fietsen en wandelen zijn er ontelbaar veel andere dingen te doen en te zien. Lekker een dagje winkelen of naar de markt in St. Girons of gewoon een heerlijke picknick langs één van de vele rustige bergweggetjes. Ook dagtochten naar bijvoorbeeld Andorra of het bezoeken van de mooie kastelen van Foix en St. Lizier zijn een heerlijke bezigheid om de cultuur op te snuiven van de omgeving.Katharen en kastelen:   Foix – middeleeuws kasteel, imposante vesting van de graven van Foix, Montségur – symbool van het verzet en toevluchtsoord van de Katharen , gelegen op een rotsrichel op 1207 meter hoogte, Usson, Roquefixade, Miglos, Montaillou.

Grotten:  Niaux – bekend vanwege grotschilderkunst, Lombrives – grootste grot van Europa, Mas d’Azil – de enige grot in Europa waar men met de auto doorheen kan, Bedeilhac – typische grote Pyreneeën grot, La Vache – kleinste van de grotten open voor publiek, Labouiche – ondergrondse rivier, te bezoeken in kleine bootjes.

Prachtige dorpen/stadjes:  Seix – typisch Ariège bergdorp, Foix – middeleeuws centrum met kasteel dat erbovenuit torent, Saint-Lizier – in de middeleeuwen de hoofdstad van de Couserans, op de lijst van Frankrijks mooiste dorpen, Mirepoix – middeleeuwse bastide in Katharenland, Carla-Bayle – kunstenaarsdorp in voormalige citadel.

Markten: Saint-Girons – bekend vanwege de levendige zaterdagochtend markt, leukste markt in de omgeving, mooi om te combineren met nabij gelegen middeleeuws stadje Saint-Lizier, Foix – grote markt elke vrijdagochtend, Massat/Seix/Tarascon – alle kleine dorpjes hebben hun eigen marktdagen, meestal 2 keer per maand.

Thermale baden:  Ax-les -Thermes – groot thermaal spa-complex met thermale baden, sauna, hammam, etc. Aulus-les-Bains – klein thermaal complex, voor recreatie maar ook voor kuren.  Ussat-les-Bains – thermale faciliteit, voornamelijk kuuroord.

Links

Contact

Les Deux Vélos
09320 Biert
Ariège, Midi-Pyrenees, France
TEL. :
E-MAIL:
GPS : 
0033(0)561965844
info@lesdeuxvelos.com
N42.53.48 E1.19.40

Weerbericht

BIERT Weerbericht